Ciasto cesarzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO BISZKOPTOWE
Ubić na sztywno pianę z białek i dodawać stopniowo cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodawać stopniowo przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać i ciasto przełożyć do blachy o wymiarach(21-30). Piec 30-40 min w temp. 180 stopni.
2.MASA ANANASOWA
Syrop z ananasów uzupełnić wodą do objętości pół litra i ugotować na nim budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i wciąż ucierając dodawać po łyżce zimny budyń. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ananasy i wszystko wymieszać.
3.BLAT KOKOSOWY
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy i piec około 15 min. w temp. 190 stopni
4.POLEWA CZEKOLADOWA
Margarynę stopić na małym ogniu, dodać cukier puder, mąkę. Dodać rozpuszczoną na parze czekoladę, wymieszać i od razu rozsmarować na placku kokosowym.
5.Na upieczony biszkopt wyłożyć krem ananasowy i przykryć blatem kokosowym. Na wierzch wylać polewę i udekorować wiórkami kokosowymi.
Porady
Z pozostałych żółtek proponuję zrobić smaczne rogaliki przepis podaje na mojej stronie.
Komentarze