CIASTO CASETTE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

POWIEM KRÓTKO SMAKUJE PYSZNIE

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO ZROBIĆ WG WŁASNEGO UZNANIA I MOŻNA ZROBIĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ

    MASA
    1 KOSTKA MARGARYNY KASI
    4 JAJKA
    3/4 SZKL CUKRU
    2 ŁYŻKI KAKAO
    1OP. BUDYNIU ŚMIETANKOWEGO
    2 SZKL MLEKA
    3 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA KWASKU CYTRYNOWEGO
    1 OP GALARETKI WIŚNIOWEJ
    OWOCE NAMOCZONE W ALKOHOLU
    BAKALIE LUB RODZINKI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto casette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWAĆ BUDYŃ I GALARETKĘ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ W ZIMNEJ WODZIE.


    PRZYGOTOWANIE MASY:
    POŁOWĘ CUKRU I ŻÓŁTKA UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ NIE PRZERYWAJĄC DODAWAĆ MAŁYMI PORCJAMI WYSTUDZONY BUDYŃ I KWASEK CYTRYNOWY A NA KOŃCU ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĘ. MASĘ PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI.
    DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO. MASĘ KAKAOWĄ POŁOŻYĆ NA BISZKOPT POSYPAĆ BAKALIAMI LUB RODZINKAMI
    NAŁOŻYĆ BIAŁĄ CZEŚĆ A NASTĘPNIE POŁOŻYĆ NAMOCZONE OWOCE.
    BIAŁKA UBIĆ Z RESZTĄ CUKRU NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ TĘŻAJACĄ GALARETKĘ. RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ NA WIERZCH. WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN

Porady

ZAMIAST BAKALI MOGĄ BYĆ RODZINKI A ZAMIAST NAMOCZONYCH OWOCÓW MOŻNA DAĆ ZWYKŁE OWOCE.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.84 (623 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować