Ciasto capuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek . Dodać do białek cukier , szczyptę soli i ubić pianę . Dodać żółtka i ubić na sztywno . Następnie dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia . Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę . Piec przez 20 -25 min, w temp. 180
Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku . Wystudzić . Żółtka , jajko i cukier puder ubić na parze . Utrzeć masło , stopniowo dodawać masę jajeczną .Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane , a na samym końcu dodać żelatynę .
Na biszkopty położyć połowę kremu . Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem .Na biszkopty resztę kremu . Oprószyć kakao.
Komentarze