Ciasto cappucino

4.48 (149 ocen)

pyszny deserek

Składniki:

  • biszkopt:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( użyłam nescafe creme)
    2 łyżki cacao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    masa budyniowa:
    0,5 litra mleka
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2łyżki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek cappucino śmietankowe
    kostka masła

    masa śmietanowa:
    0,5litra śmietany 30 %
    2 łyżeczki żelatyny
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cacao, kawę rozpuszczalną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180przez 20 minut.


    Odlać 0,5 szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem , dodać mąkę i cappucino rozrobione w 0,5 szklanki. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem.


    Ubić kremówkę z cukrem waniliowym, dodać2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody.

    Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, następnie ubitą kremówkę. Wierzch posypać kawą cappucino. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować