CIASTO CAPPUCINO

4.5 (197 ocen)

palce lizać ;)))) dziś zniknęła cała blacha, dosłownie w 5 minut!

Składniki:

  • NA BISZKOPT: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszysty-biszkopt

    NA MASĘ CAPPUCINO:

    3 opakowania śnieżki+mleko do ubicia///// lub 2 opakowania śmietany 36% po 330 ml
    4 łyżeczki żelatyny
    50 g kawy cappucino śmietankowej lub orzechowej
    5 łyżek nutelli
    kawa w proszku lub mielona do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy Cappuccino

Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO CAPPUCINO-dekoracja 1. Upiec ciemny biszkopt-przepis w linku---- http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszysty-biszkopt
    Wystudzić i przekroić na pół, posmarować nutellą pierwszą warstwę.
    Ubić śmietanę z mlekiem, dodać kawę cappucino i rozpuszczoną żelatynę.
    Posmarować warstwę z nutellą, przykryć biszkoptem i rozsmarować resztę. Zostawić odrobinę do dekoracji-zrobić np. paski w posypać schłodzone ciasto kawą rozpuszczalną lub mieloną. SMACZNEGO!!!

Porady

zamiast śnieżki można ubić 660 g śmietany 36% i dodać 5 łyżeczek żelatyny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować