palce lizać ;)))) dziś zniknęła cała blacha, dosłownie w 5 minut!
Składniki:
NA BISZKOPT: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszysty-biszkopt
NA MASĘ CAPPUCINO:
3 opakowania śnieżki+mleko do ubicia///// lub 2 opakowania śmietany 36% po 330 ml
4 łyżeczki żelatyny
50 g kawy cappucino śmietankowej lub orzechowej
5 łyżek nutelli
kawa w proszku lub mielona do posypania
Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec ciemny biszkopt-przepis w linku---- http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszysty-biszkopt
Wystudzić i przekroić na pół, posmarować nutellą pierwszą warstwę.
Ubić śmietanę z mlekiem, dodać kawę cappucino i rozpuszczoną żelatynę.
Posmarować warstwę z nutellą, przykryć biszkoptem i rozsmarować resztę. Zostawić odrobinę do dekoracji-zrobić np. paski w posypać schłodzone ciasto kawą rozpuszczalną lub mieloną. SMACZNEGO!!!
Porady
zamiast śnieżki można ubić 660 g śmietany 36% i dodać 5 łyżeczek żelatyny
Komentarze