Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z cukrem,
stopniowo dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz. następnie dodajemy cukier waniliowy i kakao cały czas miksujemy. ciasto wlewamy na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy ok 30 min w temp 180 stopni c. wystudzony nasączamy pączem (pół szkl mocnej
kawy+ resztę alkoholu)
2.Masa budyniowa:
Budynie gotujemy na mleku, studzimy. Masło ucieramy z cukremi dodajemy
powoli budyń i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki.
3.Masa kawowa: w zagotowanym mleku rozpuszczamy kawę i scgładzamy w lodówce. wsypujemy śniezkę i ubijamy. żelatynę rozpuszczamy w 3\4 szklance ciepłej wody, wlewamy do pianki i mieszamy. Wyłożyć na masę budyniową i szybko wkładamy do lodówki
Komentarze