"Ciasto cappucino"

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Prawdziwa słodycz która umili spotkanie przy kawie lub herbacie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Ciasto nr.1 jajek: 8 sztuk
    - cukru: 20 dekagramów
    - mąki tortowej: 16 dekagramów
    - kakao: 2 łyżki
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Ciasto nr.2 wiórek kokosowych: 20 dekagramów
    - białek: 5 sztuk
    - cukru: 1 szklanka
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Masa: żółtek: 5 sztuk
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - mąki tortowej: 3 łyżki
    - budyń śmietankowy (lub waniliowy (bez cukru)): 1 sztuka
    - mleka: 2 szklanki
    - cukru: 0.75 szklanki
    - masło (lub margaryna): 1 sztuka
    - kawy Cappucino o smaku śmietankowym (lub waniliowym): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy

"ciasto cappucino" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto nr.1
    Z podanych składników upiec biszkopt. Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 2 części.
  • 2. Ciasto nr.2
    Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać wiórka kokosowe z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
    Piec( na papierze do pieczenia) na złoty kolor w temp. 160-180 stopni przez około 20-30 minut.
  • 3. Masa:
    Mleko,cukier,budyń,mąkę,cukier waniliowy i żółtka wymieszać i ugotować budyń.
    Masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz kawę Cappuccino ciągle ucierając aż powstanie masa.
  • 4. Przełożenie ciasta:
    Ciasto nr.1- masa- ciasto nr.2 (beza)- masa- ciasto nr.1 -polewa czekoladowa i wiórka kokosowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować