Ciasto cappuccino bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę i serek mascarpone mocno schładzamy w lodówce
2.Na dno tortownicy wkładamy spód biszkoptowy
3.Do garnuszka odlewamy część mleka, pozostałe wstawiamy na piec i na wolnym ogniu zagotowujemy, rozpuszczając w nim cukier
4.W międzyczasie do odlanego mleka wsypujemy obie mąki i dokładnie mieszamy, do momentu aż nie będzie grudek
5.Na gotujące mleko wlewamy rozmieszane mąki i energicznie mieszając gotujemy budyń, po czym zdejmujemy z pieca i schładzamy
6.Za pomocą miksera ucieramy w naczyniu masło, dodając po łyżce schłodzonego budyniu, a pod koniec dodajemy rum i wszystko dokładnie łączymy
7.Na spód biszkoptowy wykładamy powstały krem i rozprowadzamy po biszkoptowym spodzie i wstawiamy do lodówki
8.Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę kremówke i ją ubijamy, pod koniec dodajemy serek mascarpone , cukier puder i cappuccino w proszku i ubijamy jeszcze do chwili połączenia składników
9.Powstały krem wykładamy na biszkopt na I warstwę, rozprowadzamy po całej powierzchni, posypujemy startą gorzką czekoladą i wstawiamy do lodówki
Komentarze