Ciasto : cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania biszkoptu kakaowego: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka. Dokładnie ubić, wsypać mąkę z proszkiem oraz kakao - lekko wymieszać. Upiec w temp. 170°C około 35 minut. Po wystygnięciu biszkopt przekroić na pół.
Sposób wykonania biszkoptu kokosowego:Białka ubić z cukrem, dodać kokos oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec w temp. 160°C przez 30 minut.
Masa:
Wymieszać: szklankę mleka zagotować z cukrem. Żółtka, mąkę, budyń oraz resztę mleka (lekko podgrzanego) ubić i wlać na zagotowane mleko z cukrem.Ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz cappuccino i spirytus.
Przełożenie placka:
połowa biszkoptu kakaowego, masa, ciasto kokosowe, masa, ciasto kakaowe.
Porady
Wierzch ciasta polać polewą lub odłożyć 2 łyżki masy, lekko posmarować i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze