Ciasto cappuccino

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyśmienite kremowe ciasto, które smakuje całej rodzinie i wszystkim znajomym.

Składniki:

  • Ciasto: 2 łyżki maku
    ● 5 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 2 łyżki mąki ziemn.
    ● 1 szkl. mąki pszennej
    ● 2 łyżki kakao
    ● łyżka kawy naturalnej
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    Krem: 0,5 l mleka
    ● 1,2 szkl. cukru
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki ziemn.
    ● 6 łyżeczek kawy cappuccino orzechowej
    ● kostka margaryny
    Oraz: 1 l śmietany 30%
    ● 3 op. śmietan-fiksów
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Cappuccino

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem i żółtkami na masę. Mieszamy z mąkami i proszkiem, potem z kawą, makiem i kakao. Pieczemy ok. 30 minut w 180 °C w formie 36x24 cm.
  • 2. Krem: w 1 szkl. mleka mieszamy mąki i kawę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Wlewamy mieszankę i gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo budyń, cały czas ucierając na krem.
  • 3. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrami i śmietan-fiksami. Na ciasto wykładamy krem, a na niego śmietanę. Chłodzimy minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować