Ciasto Cappuccino

4.5 (190 ocen)

  • 45 min

Ten przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń. Dzięki jego cudownego smaku, nie wyobrażam sobie bez niego żadnych urodzin, a także świąt.

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    -6 jaj
    -3/4 szkl. cukru
    -1.5 szkl mąki
    -2 łyżki kako
    -1.5 łyzeczki octu
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa Budyniowa:
    -2 szkl. mleka
    -2 budynie śmietankowe
    -25 dag masła
    Masa Kawowa:
    -2 szkl. mleka
    -5-7 łyżek cappuccino
    -2 torebki śmietanki śnieżka
    -6 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka ubić z cukrem, dodawać 5 żółtek − po jednym. Jedno (szóste) żółtko rozrobić z octem i proszkiem do pieczenia (szybko), dodać do ubitych jaj. Na koniec dodać mąkę, kakao i lekko zamieszać. Upiec na blaszce 24x42cm około 25 minut w temp. 175 stopni.
    MASA BUDYNIOWA:
    Budynie ugotować na mleku − wystudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
    MASA KAWOWA:
    Zagotować mleko, następnie rozpuścić w nim kawę − odstawić do wystudzenie. Po ostudzeniu mleka ubić na nim śmietankę "Śnieżka" i dodać rozpuszczoną żelatynę (w 1/2 szkl. wody).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować