• Ciasto Cappuccino

    Dodane przez: alexis90

  • Delikatne jak ptasie mleczko.

  • Składniki

    Paczka biszkoptów (180g)
    2 szklanki mleka w proszku
    5 łyżek kawy rozpuszczalnej
    1,5 + 0,5 szklanki gorącej wody
    2łyżki żelatyny
    200g masła
    3 jaja
    600g homogenizowanych serków waniliowych
    1/2 szklanki cukru pudru

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jaja miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy miękkie masło i całość miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie kolejno dodajemy serki homogenizowane. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kawę rozpuszczalną i żelatynę zalewamy gorącą wodą - odpowiednio 1,5szklanki i 0,5 szklanki. Zostawiamy do ostygnięcia. Biszkpty maczamy w kawie i układamy w kwadratowej blasze. Do masy dodajemy żelatynę i całość energicznie mieszamy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, nastepnie znów partia biszkoptów i druga część masy. Całość posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki do ok 2 godziny. Przed podaniem można udekorować malinami.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, slodkie_zycie, kawa, mleko w proszku, cappuccino, biszkopciki
  • 2 komentarze

Dodane przez: alexis90

alexis90 7

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-09T23:31:19+02:00

1076 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »