Ciasto budyniowo - rabarbarowe

0 (0 ocen)

Wilgotne ciasto z budyniem i rabarbarem

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag margaryny
    40 dag cukru pudru
    40 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    7 jajek

    Budyń:
    3 budynie śmietankowe (40 g każdy)
    5 łyżek cukru
    1 l mleka

    Dodatkowo:
    rabarbar
    cynamon

Ciasto budyniowo - rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać. Wlać połowę ciasta na formę (25/35 cm)wysmarowaną i wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar (ilość wg uznania). Ugotować budyń, gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta, rozsmarować. Piec w temp. 180*C przez ok. 60 min..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy