ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

ciasto budyniowe przypomina kruche, jest smaczne z takimi dodatkami..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, skórka z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, truskawki 70 dag, galaretka agrestowa 2 opakowania

Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka, olej, cukier, cukier wanilinowy, skórka starta z cytryny utrzeć wszystko mikserem z 4 minuty na dużych obrotach do spienienia
  • etap 2. do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na jednolite ciasto
  • etap 3. forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia - do blaszki dać ciasto, na wierzchu gęsto poukładać połówki truskawek lekko je wciskając w ciasto, piec w nagrzanym piekarniku elektrycznym na 180 C, grzanie góra/dół, około 50-60 minut, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu
  • etap 4. galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na ciasto i schować do lodówki na kilka godzin

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy