Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Proste i lekkie ciasto. Biszkopty przełożone masą grysikową, która została wykonana na bazie jogurtu greckiego, uzupełniona natomiast galaretką. Całość w fantazyjnym stylu pokrywa biała czekolada. Gratka dla niejednego łasucha.

Składniki:

  • 2 opakowania okrągłych biszkoptów (2 x 180 g)
    1 opakowanie gotowej polewy o smaku białej czekolady (100 g) – gotowa w 5 min, tylko do upłynnienia

    Masa:
    1 szklanka kaszy manny
    100 g masła
    1 kg jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    1 i ½ szklanki mleka
    2 opakowania galaretki o smaku kiwi (na ½ L wody każde)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą 1. 1 paczką biszkoptów wyłożyć równomiernie formę (25 x 40) wyścieloną papierem do pieczenia.
  • Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą 2. Mleko i masło podgrzać w szerokim garnku do momentu, aż tłuszcz się rozpuści. Dołożyć jogurt, wymieszać i zagotować. Następnie wsypać kaszę i, mieszając, gotować ok. 5 min.
  • Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą 3. Na końcu wsypać oba opakowania galaretki i podgrzewać, mieszając, aż proszek całkowicie się rozpuści.
  • Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą 4. Przygotowaną masę wyłożyć na warstwę biszkoptów.
  • Ciasto biszkoptowe z masą grysikową i białą czekoladą 5. Całość przykryć biszkoptami z drugiego opakowania, a następnie fantazyjnie ozdobić przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu polewą. Ciasto pozostawić do wystudzenia, a następnie przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować