Ciasto biszkoptowe z galaretką

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Dostałam czereśnie od sąsiadki i żeby owoce się nie zmarnowały wymyśliłam to ciasto.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto biszkoptowe:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia


    Krem do tortu waniliowy (gotowy w opakowaniu)

    1 kg czereśni wydrylowanych (mogą być inne owoce)

    3 czerwone galaretki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto biszkoptowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka i cukier, dalej ubijając, a następnie mąkę. Gotową masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Piec w temp. 180 stopni C ok. 20 minut.
  • 2. Krem:
    Przygotować krem według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Galaretka:
    Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia a następnie włożyć do lodówki żeby trochę stężała.
  • 4. Na biszkopt wyłożyć krem. Na krem położyć czereśnie. Wszystko zalać galaretką i włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować