Ciasto bezowe z pianką jogurtową i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiewać mąkę i lekko wmieszać łopatką.Dodać też ocet i krótko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Widelcem, albo łyżką lekko poklepać,dla nierówności.
Piec 20-25 min. w 150 *C. Pomacać jak miękka to jeszcze podsuszyć. Drugą bezę upiec,tak samo.
2.tynk-Czekolady wraz z polewą roztopić nad parą i posmarować pędzelkiem spody bez.
3.pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Jogurty ubić z pudrem potem tężejącą galaretką.Wmieszać brzoskwinie i przełożyć placki bezowe czekoladową stroną.
4.esy-floresy-Polewę roztopić w/g instrukcji na opakowaniu. Polać placek w esy-floresy. =============albo-W rondelku,zbrązowić cukier.(nie mieszać,łyżką tylko rondelkiem). Dodać miód i śmietankę, teraz mieszać OSTROŻNIE łyżką drewnianą. Mieszać na wolniejszym ogniu do rozpuszczenia składników.Polać górę bezy w esy-floresy.
Komentarze