Ciasto "bananowe cappuccino"

5 (198 ocen)

Pyszne i lekkie ciasto o smaku banana oraz czekoladowego cappuccino na spodzie biszkoptów namoczonych w cappuccino

Składniki:

  • Masa bananowa:
    400 g śmietanki 30%
    2 średniej wielkości banany
    2 - 3 łyżeczki cukru
    1 i 1/3 płaskiej łyżki żelatyny

    Masa cappuccino:
    400 g śmietanki 30%
    2 czubate łyżki cappuccino w dowolnym smaku
    1 i 1/3 płaskiej łyżki żelatyny
    2- 3 łyżeczki cukru

    1/2 op okrągłych biszkoptów
    2 łyżki cappuccino + 50 ml wrzącej wody

    blaszka ok 25x35

    30 g gorzkiej czekolady.
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Cappuccino

Ciasto "bananowe cappuccino" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 łyżki cappuccino zalej 50 ml wrzącej wody i wymieszaj. W cappuccino maczaj biszkopty i układaj je na blaszce
  • 2. Masa bananowa :
    Śmietankę wraz z cukrem ubij na sztywno. Banany dobrze rozgnieć widelcem. Dodaj do śmietany i chwilę miksuj
  • 3. Żelatynę rozpuść w 3-4 łyżkach wrzącej. Cały czas miksując dodaj do śmietany z bananem.
  • 4. Masę bananową wyłóż na biszkopty. Wstaw do lodówki.
  • 5. Masa cappuccino:
    Śmietankę wraz z cukrem ubij na sztywno. Cappuccino wraz z żelatyną zalej 4 łyżami wrzącej wody i rozpuść.
  • 6. Cały czas miksując wlewaj cappuccino z żelatyną do śmietanki.
    Masę cappuccino wyłóż na masę bananową. Bezpośrednio na ciasto zetrzyj czekoladę na małych oczkach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować