Ciasto "bananowe cappuccino" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 łyżki cappuccino zalej 50 ml wrzącej wody i wymieszaj. W cappuccino maczaj biszkopty i układaj je na blaszce
2.Masa bananowa :
Śmietankę wraz z cukrem ubij na sztywno. Banany dobrze rozgnieć widelcem. Dodaj do śmietany i chwilę miksuj
3.Żelatynę rozpuść w 3-4 łyżkach wrzącej. Cały czas miksując dodaj do śmietany z bananem.
4.Masę bananową wyłóż na biszkopty. Wstaw do lodówki.
5.Masa cappuccino:
Śmietankę wraz z cukrem ubij na sztywno. Cappuccino wraz z żelatyną zalej 4 łyżami wrzącej wody i rozpuść.
6.Cały czas miksując wlewaj cappuccino z żelatyną do śmietanki.
Masę cappuccino wyłóż na masę bananową. Bezpośrednio na ciasto zetrzyj czekoladę na małych oczkach
Komentarze