CIASTO BALOWE

4.5 (164 ocen)

Wyśmienite ciasto , szybko znika z talerza i nadaje się na różnego rodzaju imprezy.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT

    4 jajka
    1 szkl mąki
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku

    MASA BUDYNIOWA:

    1 litr mleka
    4 budynie waniliowe
    3/4 kostki margaryny

    MASA ŚMIETANOWA:

    0,5 litra kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy

    DODATKOWO:

    1 puszka karmelu, masy krówkowej
    3 paczki herbatników
    1 duża paczka krakersów
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto balowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem , dodać żółtka , mąkę i proszek , delikatnie wymieszać.
  • 2. Piec w temp. 180 st około 20 minut na złoty kolor.
  • 3. Połowę mleka wlać do garnka i zagotować w drugiej połowie rozpuścić budynie. Wlać do gotującego mleka i chwile gotować.
  • 4. Gdy masa ostygnie utrzeć ja z margaryną.
  • 5. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • image-0yvel0c 6. UKŁADANIE WARSTW:

    1.Biszkopt
  • 7. 2. masa budyniowa
  • 8. 3. herbatniki
  • 9. 4.karmel
  • 10. 5. krakersy
  • 11. 6. ubita śmietana
  • 12. 7. na wierzch ścieramy czekoladę lub posypujemy koralikami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować