Ciasto bajaderka z bakaliami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest pyszne i łatwe do zrobienia.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 1,5 kostki margaryny
    ● 30 dag cukru pudru
    ● 3 jajka
    ● 75 dag mąki
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● cukier waniliowy
    Oraz: 2 łyżki kakao
    ● 7 łyżek marmolady
    ● kieliszek wódki
    ● aromat rumowy
    ● słoik dżemu z czarnej porzeczki
    ● polewa czekoladowa
    ● lukier
    ● bakalie

Ciasto bajaderka z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Pieczemy 3 prostokątne placki ok. 25 minut w temp. 180 °C. Jeden placek smarujemy dżemem.
  • 2. Pozostałe placki kruszymy, mieszamy z 1 i 1/4 szkl. przegotowanej zimnej wody, kakao, marmoladą, wódką, aromatem i bakaliami. Wykładamy na placek. Wierzch smarujemy polewą czekoladową. Dekorujemy lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy