CIASTO 3-BIT

0 (0 ocen)

  • 60 min

Córka dostała ten przepis od koleżanki i wypróbowała - efekt przepyszny :)

  • 60 min

Składniki:

  • 9 paczek herbatników ( petit beurre)
    2 budynie śmietankowe
    3 łyżeczki cukru
    2,5 szklanki mleka
    masa krówkowa (kajmak)
    0,5 l śmietany kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    margaryna KASIA
    czekolada

    blacha 35 na 20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Kajmak

Ciasto 3-bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budynie w 2,5 szklankach mleka dodając 3 łyżeczki cukru - ostudzić.
  • 2. Ostudzony budyń zmiksować z margaryną.
  • 3. Kajmak podgrzać, żeby się lepiej rozsmarował (w puszce).
  • 4. Kremówkę ubić z 2 łyżkami cukru pudru.
  • 5. Warstwy ciasta:
    herbatniki - połowa masy budyniowej - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - druga połowa masy budyniowej - herbatniki - kremówka - starta czekolada.

Porady

Herbatniki pod wpływem masy budyniowej i kajmaku miękną, dlatego ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Można dodać kajmak o innym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować