Ciastko francuskie z serem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastko idealne do schrupania do porannej kawy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie arkusz: 1 sztuka
    - twaróg półtłusty-kostka (250 gram): 1 sztuka
    - żółtko: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki

Ciastko francuskie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, żółtko, masło i cukier waniliowy miksujemy na jednolitą masę.
  • 2. Z ciasta francuskiego wycinamy 12 prostokątów.
  • 3. Piekarnik nastawiamy na 180*C
  • 4. Na połówce prostokąta nakładamy łyżeczką masę serowa i każdy prostokąt zamykamy druga połówką. Dociskamy widelcem brzegi. Wierzch ciastek nacinamy nożem
  • 5. Wkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy 15 -20 minut Do momentu aż będą złociste.

Komentarze

Podobne przepisy