Ciastko bananowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i banan, a w 15 minut będziecie zajadać pyszny deser

  • 15 min

Składniki:

  • 1/3 płatu ciasta francuskiego (około 20 cm)
    1 banan
    1 kostka czekolady deserowej
    1 łyżeczka soku z cytryny

Ciastko bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy i na całej jego szerokości rozsypujemy drobno startą czekoladę deserową (zostawiamy troszkę do dekoracji).
  • 2. Banana obieramy, kroimy w plasterki około 0,5 cm szerokości. Pokrojonego banana układamy na połowie ciasta francuskiego zostawiając wolne brzegi szerokości około 1,5 cm (3 plasterki odkładamy do dekoracji).
  • 3. Każdy plasterek banana skrapiamy dwoma kroplami soku z cytryny. Ciasto składamy przykrywając część obłożoną bananem wolną częścią ciasta,brzegi dociskamy.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut. Przed podaniem Przekrawamy na pół i przybieramy plasterkami banana i startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy