CIASTKA ZE ŚLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

JEST BARDZO DOBRE CIASTO NA NIEDZIELNE POPOŁUDNIA I NA ROSZKOSZ

  • 30 min

Składniki:

  • 1 PACZKA MROŻONEGO CIASTA FRANCUSKIEGO,
    15-20 ŚLIWEK,
    1 JAJKO,
    LUKIER:
    4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU,
    1-2 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY.

Ciastka ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŚLIWKI PRZEKROIĆ NA POŁÓWKI . CIASTO POZOSTAWIĆ NA GODZINĘ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ. NASTĘPNIE NA 15-20 PROSTOKĄTÓW NA WIERZCHU KAŻDEGO WŁOŻYĆ2 POŁÓWKI ŚLIWKI. JAJKO ROZMIESZAĆ Z ODROBINĄ WODY LUB MLEKA. POSMAROWAĆ CIASTKA. PIEC 20 MINUT W TEMPERATURZE 220C. GDY OSTYGNIE POLUKROWAĆ.

    SMACZNEGO!!!

Porady

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PO DNIU ALBO PO KILKU. SMAKUJE O WIELE LEPIEJ NIŻ CIEPŁE.

Komentarze

Podobne przepisy