Ciastka z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 25 min

Są dość miękkie, mocno orzechowe i bardzo łatwe w przygotowaniu. Masło orzechowe robię samodzielnie, więc ich koszt jest niewielki.

  • 25 min

Składniki:

  • (9 ciastek)
    130g masła orzechowego
    85g cukru
    1 jajko

Ciastka z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vw269m 1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
  • image-0m6dqnb 2. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
    Z masy uformować kulki (o wielkości orzecha włoskiego).
    Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    (Kulki powinny same się spłaszczyć. Można lekko docisnąć dłonią lub za pomocą widelca.)
  • image-1s5ccey 3. Piec około 12-15 minut w 180 stopniach i ostudzić w piekarniku (przy lekko uchylonych drzwiczkach).
    (Spód powinien być zarumieniony a wierzch niekoniecznie.)

Porady

Masło i cukier mierzyłam za pomocą kubeczka i objętościowo wyszło po tyle samo (1 kubeczek).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy