Ciastka z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem : Do wysokiego naczynia wlej 400 ml. zimnego mleka,wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
Zagotować wodę z tłuszczem,wsypać mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdjąć z ognia,ostudzić,wbić jajka i miksować na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podzielić na 2 części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwę na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie. Piec na złoty kolor w temp.210 stopni ok. 25 min. po czym zmniejszyć temp. do 150 stopni i piec jeszcze przez 15 min,wystudzić.Wystudzone ciastka przekroić wzdłuż i wypełnić kremem. Gotowe ciastka można udekorować według uznania.
Komentarze