Ciastka twarogowe

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Piekę je dla taty, który choruje na cukrzycę. Dla niego to rarytas.

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    25 dag twarogu
    25 dag mąki
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę siekamy z mąką, proszkiem do pieczenia, twarogiem i solą. Zagniatamy ciasto. Formujemy kulę. Chłodzimy 30 minut.
  • 2. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Foremkami wykrawamy ciastka.
  • 3. Układamy na blasze. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować