ciastka słowackie

5 (1 ocen)

  • 60 min

kruche, pyszne i proste ciasteczka z dodatkiem wina bialego.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    kostka margaryny
    4 łyżki wina bialego

    marmolada do przelożenia
    wiórki kokosowe lub orzechy zmielone
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Wina

Ciastka słowackie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makę połączyć z margaryną , dodać 4 łyżki wina bielego. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok. 0,5 h. Wyjąc ciaso i rozwałkować na grubosc 2-3 mm. Wykrawać foremką ciasteczka(najlepiej okrągłe lub trokkaty). Maczać w rozmąconym białku i wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechać. Ciasteczka kłaść na blachę i piec około 10-12 min. w 180 stopniach.
    Po upieczeniu smarować marmoladą i skladać po dwa.

    Smacznego!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować