Ciastka: rogaliki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis mam od koleżanki Basi :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1. kostka smalcu
    2. 1 jajko
    3. pół szklanki cukru
    4. proszek do pieczenia
    5. mąka
    6. marmolada truskwakowa
    7. cukier puder
    8. pergamin do pieczenia

Ciastka: rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugnieść ciasto ze smalcu, 1 jajka, pół szklanki cukru, 2 łyżeczek proszku do pieczenia i mąki.
    2. Rozwałkować ciasto i następnie pokroić go na pasy, a potem te pasy na trójkąty.
    3. Zawijać rogaliki, wkładając do każdego odrobinę marmolady truskawkowej. Zawijać każdy trójkąt od jego podstawy w górę. Marmolada powinna pozostać w środku. Na koniec wywinąć każdy rogalik w półksiężyc.
    4. Piec na blasze, w pewnych odstępach, na pergaminie, ok 15-20 min.
    5. Po wyciągnięciu z pieca posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy