Ciastka razowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są bogate w błonnik. Ten przepis przywiozła z Włoch moja córka.

Składniki:

  • ● 20 dag mąki owsianej
    ● 20 dag mąki razowej
    ● 20 dag mąki z 3 zbóż
    ● 3 jajka
    ● 1,5 op. proszku do pieczenia
    ● olejek
    ● 10 dag fruktozy
    ● 3-4 łyżki oliwy z oliwek
    ● szklanka wody lub rozcieńczonego mleka

Ciastka razowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki mieszamy, wbijamy
    jajka, dodajemy proszek,
    fruktozę, kilka kropli ulubionego
    olejku oraz oliwę. Wyrabiamy
    ręką, dolewając
    wodę lub mleko. Ciasto powinno
    być dość rzadkie.
    Jest gotowe, gdy odchodzi
    od dłoni.
  • 2. Ciasto odstawiamy pod
    przykryciem na ok. 20 minut.
    Następnie robimy małe
    wałeczki i kładziemy na blachę.
    Pieczemy po 10 minut
    z każdej strony w temperaturze
    180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy