Ciastka przez maszynkę

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne kruche ciasteczka, można przyrządzić dowolnego kształtu z różnymi dodatkami. Długo są kruche i świeże

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 50 dag mąki
    - 15 dag margaryny
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 łyżeczka proszku
    - 15 dag cukru pudru
    - 2 żółtka
    - 1 całe jajko
    - 1 łyżka śmietany
    - dodatki: marmolada, kokos, orzechy, mak



Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka przez maszynkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zarabiamy ciasto 1. Przesypujemy mąkę na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder i cukier waniliowy z proszkiem siekamy nożem. Następnie robimy dołek dodajemy żółtka i całe jajko, na końcu śmietanę -zarabiamy jednolite ciasto.
  • Formowanie ciastek - z marmoladką 2. Ciasto dzielimy na kilka części w zależności jakie ciastka chcemy zrobi, dodając do ciasta np. koks lub kakao.
  • Przepuszczanie ciasta 3. Ciasto przepuszczam przez maszynkę z odpowiednią foremką tworząc ciastka. Układamy na posmarowanej blaszce pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować