ciastka migdałowo maślane

5 (194 ocen)

pyszne ciasteczka ze starego zeszytu mojej mamy

Składniki:

  • - 375 g masła
    - 250 g cukru
    - 2 łyżki cukru waniliowego
    - 250 g maki
    - 250 g mąki ziemniaczanej
    - 125 g mielonych migdałów
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka migdałowo maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - miękkiego masła dodać szczyptę soli utrzeć z cukrem cukrem waniliowym na puszystą masę
    - 2/3 mąki wymieszać z mąką ziemniaczaną a resztę mąki z migdałami
    - do masy wsypać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną dalej miksować jak wszystko się wymiesza dodać mąkę z migdałami i jeszcze połączyć wszystko razem mikserem
  • ciastka migdałowo maślane 2. - z ciasta robić małe kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tłuczek do mięsa obsypać mąką i spłaszczyć ciastka wychodzą fajne wzorki piec 180 stopni 15 minut aż ciastka zrobią się lekko rumiane
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować