Ciastka maszynkowe

4.5 (186 ocen)

  • 50 min

Smak dzieciństwa

  • 50 min

Składniki:

  • ½ kg mąki pszennej
    13 dag masła
    15 dag cukru pudru
    2 jaja
    1 żółtko
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ opakowania cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka maszynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nakładka_na_maszynkę 1. Masło posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce. Następnie kawałki ciasta przekręcać w maszynce (zakładając specjalną foremkę), ucinać paski równej wielkości i układać na blaszce. Piec w temperaturze 180°C przez około 10-15 min na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować