Ciastka francuskie z kremem chałwowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i mega szybkie ciastka. Idealny deser dla każdego łasucha.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • płat ciasta francuskiego
    • 500 g mielonego twarogu
    • 300 g chałwy waniliowej
    • cukier puder do posypania
    • owoce do dekoracji- maliny, poziomki
    • jajko

Ciastka francuskie z kremem chałwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka z kremem chałwowym 1. Z ciasta francuskiego wykrawamy dowolne ciastka- mogą być to prostokąty z podwójnym rantem ( na kwadracie ciasta układamy drugą warstwę cienkich pasków, zlepiamy je za pomocą rozbełtanego jajka- rant, który urośnie podczas pieczenia utworzy w środku dołek, który wypełnimy masą), albo zwykłe ciastka w kształcie np. gwiazdek, które przetniemy na pół i przełożymy kremem.
  • ciastka z kremem chałwowym 2. Ciastka pieczemy a piekarniku nagrzanym do 200 stopni, termoobieg, aż się zarumienią.
    Zmielony twaróg ucieramy z chałwą. Tak przygotowanym kremem nadziewamy ciastka francuskie. Dekorujemy świeżymi owocami, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy