• Ciastka bez mąki i cukru- dla diabetyków

    Dodane przez: Jaga85

  • Są to ciastka które możemy jeść bez wyrzutów sumienia. Są zdrowe, dietetyczne i zawierają wiele dobroczynnego błonnika.

  • Składniki

    Około 20 sztuk
    Składniki:
    - 1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego,
    - 2 jajka,
    - 0,5 szklanki otrąb pszennych,
    - 0,5 szklanki otrąb granulowanych (np. jabłkowych),
    - 1 szklanka płatków owsianych,
    - 4 łyżki siemienia lnianego,
    - Garść rodzynek,
    - 1 łyżka sezamu,
    - 1 łyżka suszonej żurawiny,
    - 0,5 łyżeczki cynamonu,
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 2 łyżki płatków migdałowych

  • Sposób przygotowania

    1.
    Ciastka bez mąki i cukru- dla diabetyków - krok 1

    Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy razem do połączenia wszystkich składników. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dokładamy otrąb lub mielonych orzechów. Odrywamy kawałki ciasta i w dłoniach toczymy kulki o średnicy około 4 cm. Spłaszczamy je i układamy na przygotowanej blaszce. Ciasta pieczemy w 180°C około 20 minut.

  • Rady

    Oczywiście można dodać do ciastek cukier, ale jeśli użyjemy słodkich jabłek nie ma takiej potrzeby

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Jaga85

Jaga85 910

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-12-07T15:53:55+01:00

863 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »