Ciastka Babci Marii

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz.

Ciastka dla łasuchów z mleka w proszku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Baza- ciastka z maszynki
    60 dag mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny
    Masa z mleka
    25 dag masła
    25 dag cukru pudru
    25 dag mleka w proszku
    olejek migdałowy
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka babci marii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Baza:
    1. Margarynę, cukier i jajko utrzyj, dodaj mąkę i wymieszaj. Z powstałej masy za pomocą maszynki utwórz proste paski. Przetnij je na krótkie odcinki i następnie sklejaj na końcach aby powstał okrąg.
    2. Tak uformowane ciastka piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Masa na ciastka:
    1. Mało utrzyj z cukrem i powoli dodawaj mleko, aby powstała dość miękka masa.
    2. Z masy formuj małe stożki i mocuj je na upieczonych ciastkach.
    Tak gotowe ciastka przechowuj w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować