Ciastka Amaretti

0 (0 ocen)

  • 30 min

4 Składnikowe ciastka Amaretti. Dla wszystkich a szczególnie dla tych, którzy nigdy nie robili ciasteczek. Przepis najprostszy na świecie!

  • 30 min

Składniki:

  • na ok 30 ciastek

    *340 g zmielonych migdałów
    *300 cukru pudru
    *4 białka
    *30 ml likieru Amaretto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Likiery

Ciastka amaretti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli
  • Tarte migdały 2. Dodajemy do nich zmielone migdały. Ja użyłam takich jak na zdjęciu
  • 3. Następnie dodajemy cukier puder
  • Amaretto 4. Dodajemy likier i mieszamy delikatnie
  • 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy niewielkie porcje
  • 6. Nasze ciacha pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 15-20 min do złotobrązowego koloru
  • Upieczone ciastka 7. Smacznego !

Porady

Wykładając ciastka łyżeczką starajmy się zachować odstępy gdyż ciastka urosną! mi się na początku trochę posklejały, ale dałam rade je uratować ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować