Ciasteczka z powidłami

4.97 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te ciasteczka po prostu uwielbiam. Rozpływają się w ustach. Moja córeczka też nie może się im oprzeć.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 60 dag mąki tortowej
    ● 40 dag zimnej margaryny
    ● 20 dag cukru pudru
    ● 4 żółtka
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Nadzienie:
    ● 1 słoik dowolnych gęstych powideł
Wystaw ocenę:

4.97 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Powidła

Ciasteczka z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy przez
    sito. Do mąki dodajemy startą
    na tarce o dużych oczkach margarynę. Siekamy nożem,
    aż powstanie kruszonka.
  • 2. Dodajemy pozostałe składniki
    i szybko zagniatamy ciasto.
    Wstawiamy na godzinę do
    lodówki.
  • 3. Blachę wykładamy papierem
    do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy
    i foremkami wykrawamy
    ciasteczka. Na
    środek każdego nakładamy
    powidła. Blachę wstawiamy do
    piekarnika rozgrzanego do
    temperatury 170 °C. Pieczemy
    ok. 20 minut, aż ciasteczka się
    zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować