Ciasteczka z piwa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasteczka smakują jak ciasto francuskie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    500 gram margaryny do pieczenia
    1 szklanka jasnego piwa
    1 jajko
    marmolada ulubiona
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka z piwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy z margaryną jak na kruche ciasto.
  • 2. Dodajemy piwo i zagniatamy ciasto.
  • 3. Chłodzimy w lodówce przez godzinę, owinięte w folię spożywczą.
  • 4. Rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy kwadraty (wielkość dowolna) ja robię ok. 7 x 7 cm, smarujemy marmoladą i składamy w kopertę.
  • 5. Smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 20-30 minut.
  • 6. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub lukrem czyli cukier puder wymieszany z wodą.

Porady

Można posypać startą czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować