Ciasteczka z musli

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Kiedy byłam studentka bardzo często uczyliśmy się ze znajomymi do kolokwiów i egzaminów. Robiliśmy sobie przerwę właśnie na takie pyszne ciasteczka z musli. Szybkie a jakie smaczne i zdrowe.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g musli
    100 g mąki
    3 jajka
    100g masła
    60 g cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    8 g cukru waniliowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka z musli 1. 1. Masło rozpuścić na patelni, dodać musli, uprażyć na złoty kolor, uważając by płatki się nie spaliły 2. Dodać cukier, chwilę mieszać 3. Musli przełożyć do miski i przestudzić 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym oraz szczypta soli. Wsypać do płatków i dodać rozbełtane jajka - dokładnie wymieszać 5. Masę formować ( najlepiej rekami) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Ciasteczka piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez ok. 15 minut aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować