Kiedy byłam studentka bardzo często uczyliśmy się ze znajomymi do kolokwiów i egzaminów. Robiliśmy sobie przerwę właśnie na takie pyszne ciasteczka z musli. Szybkie a jakie smaczne i zdrowe.
15 min
Składniki:
250 g musli
100 g mąki
3 jajka
100g masła
60 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 g cukru waniliowego
szczypta soli
Ciasteczka z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Masło rozpuścić na patelni, dodać musli, uprażyć na złoty kolor, uważając by płatki się nie spaliły 2. Dodać cukier, chwilę mieszać 3. Musli przełożyć do miski i przestudzić 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym oraz szczypta soli. Wsypać do płatków i dodać rozbełtane jajka - dokładnie wymieszać 5. Masę formować ( najlepiej rekami) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Ciasteczka piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez ok. 15 minut aż się zarumienią.
Komentarze