Ciasteczka z musli

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Pyszne i chrupiące ciasteczka z dodatkiem musli

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki musli owocowe
    1 szklanka mąki pszennej
    100 g masła
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka sody

Ciasteczka z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dobrze byłoby, gdyby wszystkie składniki miały taką samą (pokojową) temperaturę. Do miski przesypujemy mąkę, dodajemy musli oraz sodę. Następnie dodajemy cukier, miód oraz pokrojone w kostkę masło. "Zagniatamy" ciasto do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i z ciasta formujemy placuszki o średnicy ok. 4 cm. Ciasteczka umieszczamy na blasze w sporej odległości od siebie (ok. 3 cm). Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 170C i pieczemy przez 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy je na kratce do ostygnięcia. Są cudownie chrupiące i idealnie pasują do szklanki ciepłego mleka lub kakaa :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy