Ciasteczka z masy krówkowej

4.5 (187 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne ciasteczka, które pachną tak bosko,że Mikołaj na pewno trafi do Was w pierwszej kolejności;-)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masa krówkowa (o smaku kokosowym lub truflowym, orzechowym): 400 gramów
    - wiórki kokosowe: 2.5 szklanki
    - orzechy włoskie (połówki): 0.5 szklanki
    - migdały słupki (opcjonalnie): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z masy krówkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • komponenty do łatwych ciastek 1. Masę krówkową wymieszać z wiórkami kokosowymi i np. posiekanymi migdałami.
  • ciastka łatwe i przepyszne 2. Porcje masy nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (zachowując odległość minimum 4 cm).
  • błyskawiczne i wyjątkowe 3. Ciastka piec 15 minut w temp.180 stopni C. Powinny być lekko zrumienione.
  • Mikołaja ugość słodyczą 4. Po wyjęciu ciastek z piekarnika w część z nich wcisnąć połówki orzechów. Ciastka będą miękkie, ale po kilkunastu minutach lekko stwardnieją. Ten pyszne kajmakowo-kokosowe talarki to łakocie nad łakociami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować