Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

0 (0 ocen)

Kruche, owsiane ciasteczka z czekoladą i wyczuwalnym akcentem masła orzechowego. Posmakują nawet tym, którzy za nim nie przepadają.

Składniki:

  • 125g masła
    150g masła orzechowego
    1/2 szklanki cukru
    1 jajko
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki owsianej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50g czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z masłem orzechowym, a następnie z cukrem i jajkiem.
    Mąkę pszenną wymieszać z owsianą i proszkiem do pieczenia. Wsypać do masła i połączyć. Na końcu wmieszać najlepiej już łopatką posiekaną czekoladę.
  • 2. Formować kulki i spłaszczać. Ja użyłam łyżki do lodów. Układać na blaszce w małych odstępach. Ciastka niewiele urosną i nie rozpływają się na boki. Piec w 180*C przez 15-20min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka owsiana Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować