Ciasteczka sprawdzają się na podwieczorek do kawy lub herbaty. Moja córeczka uwielbia je ze mną przyrzadzać, dekorować posypką lukrową i oczywiście zjadać.
Ciasteczka z masą budyniowo-kaszkową i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać makę, dodać jajka, cukier, masło i resztę składników i wyrabiać na jednolitą masę. Wykrawać krążki i wylepiać foremki. Z reszty ciasta wykrawać krażki szklanką i wkładać do środka plasterki jabłka, posypać cynamonem i sklejać brzegi. Wstawić ciastka do piekarnika i piec 20 minut w 200 st.
2.Przygotowac masę: budyń ugotować wg przepisu (połowa proporcji), dodać kaszkę manna, aż zgęstnieje. Ostudzić. Zimne nakładać do ciasteczek. Udekorowaćposypką lukrowa, a ciasteczka z jabłkiem posypać cukrem pudrem.
Komentarze