Ciasteczka z mąki kokosowej

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Po zrobieniu mleczka kokosowego zostały mi zmielone wiórki, które wykorzystałam do ciasteczek. Efekt mnie samą zaskoczył, ciastka wyszły pulchne i miękkie, zniknęły błyskawicznie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 i 1/2 szkl. mąki kokosowej
    3/4 szkl. płatków owsianych górskich
    3/4 szkl. mąki pszennej
    150 g masła miękkiego
    1/2 szkl. cukru
    2 jajka
    1/2 szkl. jogurtu naturalnego (0%)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    płaska łyżeczka sody
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    rodzynki,orzechy, skórka pomarańczowa- łącznie 3/4 szklanki
    wiórki kokosowe do obtaczania
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z mąki kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz bakalii umieścić w naczyniu, połączyć na jednolitą masę.
    Dodać bakalie, wymieszać. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcje ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w wiórkach kokosowych.
    Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
    Piec na złoty kolor w temperaturze 180*C. Czas pieczenia około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka kokosowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować