Ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

Chrupiące i maślane

Składniki:

  • 225 g masła (temp. pokojowa)
    300 g mąki pszennej
    100 g cukru pudru
    skórka otarta z 1 pomarańczy
    2 tabliczki mlecznej czekolady

Ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z przesianym cukrem pudrem wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy przesianą mąkę i ścieramy skórkę z pomarańczy. Wyrabiamy na gładko. Odrywamy kawałki i formujemy kulki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy delikatnie. Czekoladę kruszymy i układamy na ciasteczkach. Pieczemy w 180st. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy