Ciasteczka z czekoladą- Pieguski

4.5 (149 ocen)

  • 50 min

Pyszne i chrupiące, uwielbiane szczególnie przez dzieci.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 3 duże blachy piekarnikowe:
    1 kostka margaryny
    1 jajko
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    2 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    150 g czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka z czekoladą- pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym i jajkiem na puch. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do utartej margaryny i wymieszać na wolnych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskać okrągłe ciasteczka ( zaczynając od środka, tak jak muszelka ślimaka). Na wierzch ciasteczek poukładać kawałki czekolady. Piec ok.15 minut w temp. 200 s C z obiegiem powietrza.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować