Ciasteczka z budyniem i owocami

0 (0 ocen)

Pomysł na szybkie, smaczne i niedrogie ciasteczka, zaczerpnięty z internetu. Sezonowe owoce doskonale tutaj pasują.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 op. budyniu waniliowego
    350ml mleka
    2 łyżki cukru kryształu
    owoce sezonowe lub konfitura
    cukier puder do posypania upieczonych ciasteczek

Ciasteczka z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nacinamy każdy kwadrat 1. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na kwadraty. Wielkość ich zależy od tego ile ciasteczek chcemy. Każdy kwadrat nacinamy tak jak na zdjęciu, a następnie składamy rogi do środka.
  • Ciasteczka 2. 300ml mleka gotujemy, w reszcie rozpuszczamy proszek budyniowy wraz z cukrem kryształem. Gotujemy gęsty budyń. Jeszcze ciepły nakładamy na środek przygotowanych kwadratów i układamy świeże owoce lub konfiturę. Pieczemy do zrumienienia (ok 15 minut) w temp. 200st C. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy