Naprawdę, bardziej prostych ciastek nie można wymyślić. Są kruchutkie, nie zmieniają kształtu w piekarniku, niesamowicie maślane. Idealne do herbaty jak i kawy. Jest takie oklepane stwierdzenie 'rozpływają się w ustach' - ale cóż - to cała prawda.
25 min
Składniki:
♦ 120 g miękkiego masła (margaryna sie nie nadaje)
♦ 3 łyżki cukru pudru
♦ 150 g mąki pszennej
♦ aromat (ja dałam łyżkę kakao)
Ciasteczka w najprostszy sposób - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zgnieść. Z ciasta zrobić kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spłaszczać widelcem, nadając jednocześnie wzorek jak na zdjęciu. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze