Ciasteczka ryżowe

5 (150 ocen)

Dla małych i dużych łasuchów

Składniki:

  • 1 paczka kleiku ryżowego
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    4 łyżeczki wiórków kokosowych
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ulubiony dżem lub konfitura
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieć ciasto,uformuj z niego kulki wielkości orzecha włoskiego.
    Wyłóż ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    W każdym ciasteczku zrób niewielkie wgłębienie(palcem lub np końcem drewnianej łyżki)
    Ciasteczka piecz w 180 C przez ok 25 minut.
    Upieczone ciastka ostudź i wyłóż w wgłębienie trochę dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować